plenLiteracka Sp. z o.o.    |   Olsztyn, ul. Lanca 2/5
+48 883 00 88 22

Media o nas

Radio Olsztyn | 4.03.2020

O tym, czym zajmuje się Literacka Sp. z o.o. i jak wykorzystujemy sztuczną inteligencję, by wesprzeć rynek książki, opowiedzieliśmy na antenie Radia Olsztyn. W audycji...
Czytaj dalej

MamStartup | 3.03.2020

O naszej Fionie – jurorce w konkursie literackim BLEF w ostatnim czasie można było przeczytać na portalu MamStartup.pl. Artykuł dostępny: TUTAJ
Czytaj dalej

Wstaje nowy dzień | 17.01.20202

Niedawno odwiedziliśmy TVP3 Olsztyn i o poranku opowiadaliśmy o naszym systemie. W studiu Wstaje nowy dzień Urszula Witkowska i dr Krzysztof Sopłyła. Materiał można obejrzeć...
Czytaj dalej

Informacje kulturalne | 12.01.2020

Sztuczna inteligencja wkracza w nowe obszary, także do świata literarury. Umie już pisać książki, ale umie też je czytać – nie po to, by nas...
Czytaj dalej

VariArt

W najnowszym numerze (03/2019) pisma kulturalnego VariArt ukazał się artykuł na temat rozwoju projektu oraz możliwości Automatycznego Recenzenta. Zamieszczamy skan artykułu poniżej.
Czytaj dalej

Rynek-ksiazki.pl

O wyróżnieniu Literackiej w konkursie Orły Innowacji informuje portal branżowy rynek-ksiazki.pl. Link TU
Czytaj dalej

Olsztyn24

Portal Olsztyn24 odnotował przyznanie Spółce Literacka wyróżnienia w kategorii Usługa w konkursie Orły Innowacji. Link do artykułu TU
Czytaj dalej

Biblioteka Analiz 21/2019

W najnowszym numerze pisma branżowego Biblioteka Analiz (nr 21/2019) ukazała się relacja z organizowanej przez nas podczas 23. Międzynarodowych Targów Książki w Krakowie debaty na...
Czytaj dalej

ceo.com.pl

Tworzony przez polski start-up zautomatyzowany system rekomendacji książek pomoże czytelnikom w wyborze najciekawszej powieści. Działające w oparciu o uczenie maszynowe rozwiązanie dobiera lekturę w oparciu...
Czytaj dalej

Rynek-ksiazki.pl

Nasze zaproszenie na prezentacje dotychczasowych wyników projektu badawczo-rozwojowego oraz uroczyste ogłoszenie tytułu pierwszej polskiej książki, która została zanalizowana i oceniona pod kątem natęzenia cech miękkich...
Czytaj dalej
1 2 3